Logo
Print this page

Φλύαρος, αλλά νικητής

Ο Απόλλων Σμύρνης έχασε ευκαιρίες με το... τσουβάλι, αλλά επικράτησε 1-0 του ΑΟ Χανιά και πάτησε προσωρινά στην κορυφή.

Επιτακτική ανάγκη είχε χαρακτηριστεί στον Απόλλωνα Σμύρνης η νίκη σε βάρος του ΑΟ Χανιά στο ματς της Παρασκευής (12/02) στη Ριζούπολη. Οι «κυανόλευκοι» προέρχονταν από δύο διαδοχικές ισοπαλίες, είδαν το κλίμα να... στραβώνει και πολύτιμο έδαφος να χάνεται και γνώριζαν ότι μόνο ηρεμιστικό θα ήταν το τρίποντο. Έκαναν, λοιπόν, το χρέος τους και έφτασαν στην επικράτηση, έστω και με 1-0 χάρη σε γκολ του στόπερ, Γιώργου Δεληζήση. Έτσι, προσωρινά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πάτησε στην πρώτη θέση και έδωσε συνέχεια στον αγωνιστικό κατήφορο των Κρητικών.

Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Σμύρνης είχαν την απόλυτη κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφεραν να τη μετατρέψουν σε γκολ, με αποτέλεσμα να μείνουν στο «φτωχό» 1-0. Στα πρώτα 20 λεπτά η γηπεδούχος δεν κατάφερε να περάσει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή και να κάνει τελική προσπάθεια, αλλά στο 25ο λεπτό έκανε γκολ την πρώτη υποψία ευκαιρίας. Συγκεκριμένα, ο Βάντερσον εκτέλεσε κόρνερ και ο Δεληζήσης με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-0. Σημειώνεται ότι αυτό ήταν το τρίτο φετινό τέρμα για τον ίδιο στο πρωτάθλημα.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Απόλλων έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Τζιώρα να στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ, με τους φιλοξενούμενους να μη δημιουργούν την παραμικρή απειλή προς την αντίπαλη εστία.

Ο ΑΟΧ που έχασε στο πρώτο μέρος τον Γκέσιο τραυματία ισορρόπησε στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά ανησύχησε τους γηπεδούχους μόνο προς το φινάλε. Νωρίτερα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχανε ευκαιρίες με το... τσουβάλι για να διπλασιάσει τα τέρματά της και να «καθαρίσει» χωρίς άγχος. Στο 65' ο Καμαρά κέρδισε τη μπάλα από αριστερά, πάσαρε στον Βάντερσον, ο Βραζιλιάνος τροφοδότησε τον Φαρινόλα και ο τελευταίος από πολύ κοντά είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι. Πέντε λεπτά μετά λίγο έλειψε ο Καρτσαμπάς να βάλει αυτογκόλ, αφού ο Πρίφτης με βολέ έστειλε τη μπάλα στην πλάτη του και... κόρνερ. Η ύστατη προσπάθεια του ΑΟΧ να πάρει έστω τον πόντο δεν έφερε αποτέλεσμα, αν και στις καθυστερήσεις ο Παλιάτσιος με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μασάδο.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΑΟ ΧΑΝΙΑ
ΣΚΟΡΕΡ: 25' Δεληζήσης
ΔΟΚΑΡΙ: 66' Φαρινόλα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Πάνος, Ψιάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Φατιόν, Σουνάς (46' Ρουσάκης), Βάντερσον, Φαρινόλα, Μπουντόπουλος (80' Στεργίδης), Τζιώρας (63' Ανρί Καμαρά).

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Γιώργος Λυρώνης): Πρίφτης, Παγώνης, Μπριλάκης, Διαμαντόπουλος, Καρτσαμπάς, Τσούτσης, Μασάδο, Μ. Νύκταρης (71' Χατζηλιάδης), Καμινιώτης (55' Νάκας), Γκέσιος (35' Παλιάτσιος), Δεινόπαπας.

ΔIAITHTHΣ: Τσαμούρης (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκαβέρας (Αχαΐας), Γιαννίκος (Πειραιά)

Last modified onΠαρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2016 20:20
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr