Τη λύγισε ο Βάντερσον

Ο Απόλλων κατέκτησε την 7η διαδοχική του νίκη (2-0) απέναντι στην Παναχαϊκή των... 12.

Ως αδιαφιλονίκητο φαβορί παρατάχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (21/12) στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο ο Απόλλων Σμύρνης. Η Παναχαϊκή, άλλωστε, παρατάχθηκε χωρίς λύσεις και με μόνο αναπληρωματικό τον τερματοφύλακα Βορύλλα, αναμένοντας το τέλος του... μαρτυρίου και ένα φως στα διοικητικά. Και η «Ελαφρά Ταξιαρχία», όμως προερχόταν από επεισοδιακή εβδομάδα, με τον τεχνικό, Μπάμπη Τεννέ να δηλώνει πριν το ματς εν τέλει ότι συνεχίζει κανονικά. Έτσι, οι «κυανόλευκοι» βρήκαν την ηρεμία και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βάντερσον που σημείωσε 2 γκολ, επικράτησαν 2-0 και κατέκτησαν την 7η διαδοχική τους νίκη.

Ο Απόλλων χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα πέτυχε τον στόχο του που ήταν ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και αυτό το έκανε ο νεαρός Βραζιλιάνος στο 31' έπειτα από γέμισμα του Κρητικού και λάθος απομάκρυνση του Κάργα. Οι Αχαιοί χωρίς λύσεις προσπάθησαν μέχρι τέλους να σταθούν αξιοπρεπώς, αλλά στο 77' ο Λαγός έβγαλε την ασίστ και ο Βάντερσον με το αριστερό «έγραψε» το 2-0. Έτσι, οι «κυανόλευκοι» έπιασαν ξανά στην κορυφή την ΑΕΛ και θα κάνουν καλές γιορτές, σε αντίθεση με τους «κοκκινόμαυρους», το μέλλον των οποίων είναι αβέβαιο.

Σημειώνεται ότι ο Βάντερσον στα τρία τελευταία ματς έχει σημειώσει τέσσερα γκολ, ενώ μετά το 0-1 έσπευσε να το αφιερώσει στον Τεννέ, δείχνοντας έτσι τη στήριξη των ποδοσφαιριστών στον προπονητή τους. Δοκάρι στις καθυστερήσεις είχε ο Χούσα με εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 91' ο Δημήτρης Σπανός έδωσε την ευκαιρία στον Χρήστο Βορύλλα να καταγράψει τη δεύτερη φετινή συμμετοχή και πρώτη στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στη φυσική του θέση, κάτω από την εστία...

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 31', 77' Βάντερσον

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Στρέζος (90'+1' Βορύλλας), Ασίγκμπα, Χούσα, Κάργας, Γ. Λαμπρόπουλος, Τρίγκας, Μουκίδης, Μητρόπουλος, Σαμπατάκος, Χαρτσιάς, Πέδρο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Ταΐρης, Πάνος, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Κύργιας, Παρπέξ (64' Λαγός), Φατιόν, Κονέ (86' Συμελίδης), Φαρινόλα, Βάντερσον, Κρητικός (57' Ψιάνος).

Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Λάμιας, Σερεμέτης (Μεσσηνίας)

Last modified onΔευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2015 19:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep