Σκληρή ισοπαλία για ΑΕΛ

Αναγέννηση Καρδίτσας και ΑΕΛ έμειναν στο 1-1, με την κορυφή να παίρνει... φωτιά.

Την περσινή σεζόν η Αναγέννηση Καρδίτσας είχε επικρατήσει της ΑΕΛ στο θεσσαλικό ντέρμπι. Το απόγευμα της Παρασκευής (11/12) εν έκανε το ίδιο, αλλά βρήκε απάντηση στο γκολ του Μπουντόπουλου (45'+1') και με δυνατό σουτ του Μαυριά έφερε το ματς στα ίσα (1-1), διατηρώντας το εντός έδρας αήττητο. Το ίδιο συνέβη και για τους αήττητους εκτός έδρας «βυσσινί» του Ράτκο Ντόστανιτς, όμως αν ο ΑΟ Τρίκαλα επικρατήσει της Λαμίας, τότε θα τους βγάλει για πρώτη φορά φέτος από την 1η θέση!

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η ομάδα της Λάρισας δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο παρότι προηγήθηκε του αντιπάλου της, ενώ έμεινε μακριά από το τρίποντο για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν μοιρασμένο, με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή (56% - 44%) και έξι τελικές προσπάθειες έναντι πέντε των γηπεδούχων. Μάλιστα, στο 20λεπτο οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή, με τον Κισκαμπάνη να μην βρίσκει στόχο στο 8' μόνος με τον Ξενοδόχοφ και τον Κουτσόπουλο στο 17' να σώζει την εστία του στο τετ α τετ με τον Μαρουκάκη. Ωστόσο, σε κομβικό σημείο οι «βυσσινί» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Μπουντόπουλος πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με δεξί σουτ από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της Αναγέννησης.

Η ΑΕΛ το μόνο που χρειαζόταν στο άδειο Δημοτικό Στάδιο ήταν απλά να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ, αν και στο 6' είχε χάσει τραυματία τον Βέρτζο. Η Αναγέννηση, όμως δεν το έβαλε κάτω. Στο 49' ο Τσούκαλος βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Ξενοδόχοφ έσωσε την εστία του, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στο 61'. Ο Μπλέντι σέντραρε από αριστερά, ο Κομεσίδης δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, με τη μπάλα να στρώνεται στον Μαυριά, ο οποίος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 1-1. Ο ίδιος έξι λεπτά μετά ανάγκασε τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ σε φοβερή απόκρουση.

Οι «βυσσινί» βγήκαν μπροστά για να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ, αλλά στο 72' ο Μπόγιοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του. Άτυχος στάθηκε και ο Μαρουκάκης στο 84', όταν ο Κουτσόπουλος απέκρουσε τη μπάλα από πλάγια θέση, με τη μπάλα να χτυπά και στο δοκάρι.

Δείγμα του μοιρασμένου αγώνα στην Καρδίτσα η κατοχή υπέρ της ΑΕΛ στο φινάλε (51%-49%) και οι τελικές (11-10 υπέρ των φιλοξενούμενων).

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 61' Μαυριάς - 45' Μπουντόπουλος
Δοκάρι: 84' Μαρουκάκης

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Δημόπουλος (58' Πιτταράς), Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος, Υφαντής (57' Μοσχάκης), Μπλέντι, Τσούκαλος, Μπιτέλης (75' Ακασού), Μαυριάς.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Μασούρας, Μονιάκης, Βέρτζος (6' Γιοβάνοβιτς), Κομεσίδης, Μπανούσης, Ναγιάρ (77' Λαμπρόπουλος), Μπουντόπουλος (70' Μπόγιοβιτς), Ροβίθης, Ουρτάδο, Μαρουκάκης.

Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Χ. Τίκας (Θεσπρωτίας), Θεοδώρου (Ημαθίας)

Media

Last modified onΠαρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2015 20:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep