Η ανατροπή των αγνώριστων

Ο Κισσαμικός από... κομπάρσος στο πρώτο ημίχρονο μεταλλάχτηκε στο δεύτερο και νίκησε (2-1) με ανατροπή τον Εργοτέλη.

Το... αφεντικό της Κρήτης στη Football League, έστω για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, θα είναι ο νεοφώτιστος Κισσαμικός. Οι «κυανόλευκοι» μετά τη νίκη (1-0) σε βάρος του ΑΟ Χανιά, τη Δευτέρα (23/11) στο ΔΑΚ Γάλλου έκαμψαν την αντίσταση του Εργοτέλη και, μάλιστα, με ανατροπή! Έτσι, έπιασαν τους «κιτρινόμαυρους» στη βαθμολογία, επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά την ήττα στο Αίγιο και άφησαν την ομάδα του Ηρακλείου μακριά από τις νίκες για 3ο διαδοχικό ματς.

Το παιχνίδι, βέβαια, ήταν πολύ περίεργο. Και αυτό γιατί ο τυπικά γηπεδούχος Κισσαμικός από... κομπάρσος στο πρώτο ημίχρονο, μεταμορφώθηκε στο δεύτερο και γύρισε τη σε βάρος του κατάσταση. Οι ποδοσφαιριστές του Σταύρου Λαμπράκη πραγματοποίησαν το πιο δημιουργικό 45λεπτο και έφταναν... όποτε ήθελαν στα καρέ του Αγριμάκη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Μάλιστα, στο 5λεπτο 30' - 35' οι Καλέ και Παμλίδης δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, κάτι που συνέβη και λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρος.

Στο 42' ο Παμλίδης νικήθηκε από τον Αγριμάκη, στο 43' ο Πίτσος έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά και στο 45' ήρθε το γκολ. Από κεφαλιά - πάσα του Στεφάνοβιτς σε φάση διαρκείας ο Παμλίδης βρήκε στόχο με... τακουνάκι.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Εργοτέλης μπήκε και πάλι δυνατά, όμως μετά το πρώτο 10λεπτο ο Κισσαμικός έπαιζε... μόνος του. Οι «κυανόλευκοι» μεταμορφώθηκαν και στο 61' έφτασαν στην ισοφάριση με πλασέ του Βαττή έπειτα από ασίστ του Λώττα. Ο Ντος Σάντος «απάντησε» με δοκάρι στο 64' και 11 λεπτά μετά ήρθε η ανατροπή.

Συγκεκριμένα, ο Βαττής έβγαλε μόνο μέσα στην περιοχή τον Μάντζη και ο δεύτερος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Αθανασίου και να διαμορφώσει το 2-1 για τον Κισσαμικό. Εκεί, όμως που θα περίμενε κανείς από τον Εργοτέλη να αντιδράσει, αυτό δεν συνέβη και μοιραία ήρθε η ήττα για τους «χτυπημένους» από μεγάλα οικονομικά προβλήματα ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ηρακλείου, οι οποίοι απέχουν δύο πόντους από τη ζώνη υποβιβασμού, σε αντίθεση με τον Κισσαμικό που βρίσκεται ένα τρίποντο μακριά από τη 2η θέση.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΓΚΟΛ: 61' Βαττής, 75' Μάντζης - 45' Παμλίδης

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Αγριμάκης, Σακελλαρίου, Σελινιωτάκης (9' λ.τ. Σμίλτος), Τσερκέζος, Γιαννίτσης, Λώττας, Πότσι, Ταραλίδης, Μάνιας (65' Βλάχος), Βαττής (78' Τσικουδάκης), Μάντζης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Μάνος (79' Δωματάς), Κούτρης, Γιαλούσης, Πίτσος, Κυριακόπουλος, Στεφάνοβιτς, Καλέ, Κ. Καμαρά, Ντος Σάντος (72' Μπουρσέλης), Παμλίδης (76' Ίνιατς).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σφακιανάκης (Αθηνών) ΒΟΗΘΟΙ: Καραγιαννίδης, Λιαμπότης (Αθηνών)

Last modified onΔευτέρα, 23 Νοέμβριος 2015 22:59

1 comment

  • χχχ
    χχχ Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2015 20:04 Comment Link

    γλεντια στη κρητη

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep