Γλίτωσε το... κάζο η ΑΕΛ

Αήττητοι συνεχίζουν Κισσαμικός και ΑΕΛ (2-2), με τους «βυσσινί» να...αφυπνίζονται αφού έμειναν με παίκτη λιγότερο.

Τη μεγάλη έκπληξη λίγο έλειψε να κάνει ο Κισσαμικός στο ΔΑΚ Γάλλου απέναντι στην ΑΕΛ. Οι νεοφώτιστοι βρέθηκαν στην αυλαία της 7ης αγωνιστικής να προηγούνται 2-0 στο 59', έπαιζαν από το 57' με παίκτη παραπάνω, αλλά οι «βυσσινί» κατάφεραν να φύγουν από το Ρέθυμνο με τον πόντο χάρη στην αντεπίθεση του τελευταίου τέραρτου. Έτσι, αμφότερες οι ομάδες συνεχίζουν αήττητες την πορεία τους στο πρωτάθλημα.

H θεσσαλική ομάδα, βέβαια, είχε την ατυχία να έχει δύο αναγκαστικές αλλαγές στο 18' (Μπόγιοβιτς) και στο 54' (Βέρτζος), ενώ ο Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς μέσα σε επτά λεπτά (51' και 57') είδε δύο κίτρινες κάρτες και άφησε τους φιλοξενούμενους με 10. Οι γηπεδούχοι, με τον ενθουσιασμό που τους διακρίνει, προσπάθησαν στο πρώτο ημίχρονο να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, αλλά την πρώτη καλή στιγμή την είχαν στο 9' με μία στατική φάση και με τον Γιάννη Ταραλίδη να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι τυπικά γηπεδούχοι αιφνιδίασαν και στο 49' ο Μάντζης μετά από εξαιρετική μπαλιά του Μάνιας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα και έβαλε σε θέση οδηγού τον Κισσαμικό. Το έργο τους έδειξε να γίνεται ακόμα πιο εύκολο στο. Ο Ταραλίδης ευστόχησε με εκτέλεση φάουλ και η ΑΕΛ είχε μπροστά της... βουνό να διανύει.

Η εμπειρία των «βυσσινί» μπορεί να μην έφερε την ανατροπή, όμως χάρισε στην ομάδα της Λάρισας τον πόντο. Στο 75' ο Μαρουκάκης με σουτ μείωσε σε 2-1 και τέσσερα λεπτά μετά ο νεοεισελθών Ροβίθης ξεκίνησε τη φάση του γκολ της ισοφάρισης. Συγκεκριμένα, με κούρσα έφτασε έξω από την περιοχή, πάσαρε στον Πάτο που νικήθηκε από τον Λαζαρίδη και στην επαναφορά ο Καπός διαμόρφωσε το 2-2.

Χαρμολύπη, βέβαια, και για τους δύο. Ο μεν Κισσαμικός απώλεσε την ευκαιρία για μία ιστορική νίκη αγωνιζόμενος με παίκτη παραπάνω μισή και πλέον ώρα, όμως διεύρυνε το αήττητο σερί του. Η δε ΑΕΛ που βρέθηκε σε κακή μέρα, όπως και στον αγώνα με τον Απόλλωνα, είδε την κακή της απόδοση να μη συνοδεύεται με ήττα και πήρε τον πόντο απέναντι σε ένα εξαιρετικό σύνολο. Σημειώνεται ότι η άμυνα των φιλοξενούμενων δέχτηκε όσα γκολ (2) είχε δεχτεί στα πρώτα έξι ματς πρωταθλήματος...

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΚΟΛ: 49' Μάντζης, 59' Ταραλίδης - 75' Μαρουκάκης, 79' Καπός
ΚΟΚΚΙΝΗ: 57' Γιοβάνοβιτς

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Γιαννίτσης, Ταραλίδης, Τσοντάκης (73' Σακελλαρίου), Πότσι, Σελινιωτάκης, Σουμπασάκης (56' Βαττής), Λώττας, Μάντζης, Μάνιας (80' Ευθυμιάδης).

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Βέρτζος (54' Κομεσίδης), Μπανούσης, Ναγιάρ, Πάτο, Μαρουκάκης, Μπουντόπουλος (60' Ροβίθης), Μπόγιοβιτς (18' Καπός).

Last modified onΠέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2016 20:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep