100 ματς ο Χουάντερσον

Ο Σίλβα Χουάντερσον έφτασε τις 100 συμμετοχές στην Football League με τον Ηρακλή. Ο Σίλβα Χουάντερσον έφτασε τις 100 συμμετοχές στην Football League με τον Ηρακλή.

Ο Βραζιλιάνος πορτιέρο έπιασε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

Χουάντερσον για… «Καριόκας»

100 συμμετοχές μέσα σε 30 μήνες δεν είναι και το ευκολότερο κατόρθωμα για έναν παίκτη της Β’ Εθνικής, πόσο μάλλον για Βραζιλιάνο τερματοφύλακα! Αναφερόμαστε φυσικά στον Σίλβα Χουάντερσον του Ηρακλή, που από το πρώτο παιχνίδι όπου κάθισε κάτω από τα «κυανόλευκα» δοκάρια (12/11/2012, Απόλλων-Ηρακλής 1-1) βγήκε ελάχιστες φορές…

50 «Χ» ο Ηρακλής Ψαχνών

Τις 50 ισοπαλίες στην Β’ Εθνική έφθασε με την προχθεσινή ο Ηρακλής Ψαχνών. Οι 22 απ’ αυτές έχουν σημειωθεί μέσα στα Ψαχνά.

Πρωτιές

Πρώτο τέρμα για τον Βασίλη Ιωαννίδη του Αχαρναϊκού και τον Κώστα Τεγούση της Καλλιθέας, ενώ πρώτη εμφάνιση «έγραψε» ο Γιώργος Καρκασίνας του Ηρακλή Ψαχνών.

Τέρμα κάθε 3 χρόνια ο Παληγεώργος

Κάθε… τρεις περιόδους σκοράρει ο Γιώργος Παληγεώργος του Τυρνάβου, που πέτυχε για πρώτη φορά τέρμα την περίοδο 2009-10 (ακριβώς 5 χρόνια πριν, στις 24/5/2010) με την φανέλλα του Θρασύβουλου στο εντός έδρας 3-1 επί του Ιωνικού (πάλι για τα πλέυ-άουτ). Έχει μεσολαβήσει ένα τέρμα με τους Ποντίους Κατερίνης (που είχαν συγχωνευθεί με τον Ηρακλή) στο 3-0 επί του Βατανιακού (28/3/2012).

Την πιάνει… «μαύρη θύελλα» και δεν σκοράρει

Ούτε ένα τέρμα σε 4 αγώνες κόντρα στον Παναιγιάλειο δεν κατάφερε να πετύχει φέτος η Επισκοπή σε αντίθεση με τα προηγούμενους τέσσερα σε Β’ και Γ’ όπου είχε 100% ευστοχία.

Σπανίζει το 0-0 για Ζάκυνθο και Αγροτικό

Το 0-0 που απέσπασε η Ζάκυνθος στον Εύοσμο ήταν μόλις η 2η «λευκή» ισοπαλία στα 2 χρόνια παρουσίας των Ιονίων στην Β’ Εθνική. Από την άλλη, «άσφαιρο» παιχνίδι στην έδρα του Αγροτικού Αστέρα είχε να συμβεί από τις 8/4/2012, όταν οι Θεσσαλονικείς αναδεικνύονταν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με αντίπαλο τον Θρασύβουλο.

Τύρναβος, η… μακεδονική πόλη

Τις επτά εκτός έδρας νίκες σε δύο περιόδους έφθασε ο Τύρναβος στην Β’ με το σπουδαίο «διπλό» που πέτυχε μέσα στο Αιγίνιο, έχοντας προηγηθεί μάλιστα και η νίκη μέσα στην Κατερίνη επί του αποχωρήσαντα πλέον Πιερικού. Το αξιοσημείωτο είναι ότι από τις 7 νίκες οι 6 έχουν επιτευχθεί σε μακεδονικό έδαφος (Εθνικός Σερρών, Αιγινιακός, Πιερικός φέτος-Ηρακλής, Καβάλα και Αναγέννηση Γιαννιτσών πέρυσι) με εξαίρεση το 3-2 επί του Ολυμπιακού στον Βόλο. Από την άλλη, η προχθεσινή ήττα ήταν η 5η εντός έδρας για την ομάδα της Πιερίας στην δεύτερη και γι’ αυτήν χρονιά στο πρωτάθλημα.

Το κατόρθωμα του Απόλλωνα και το «εύθραυστο» ΕΑΚ

Μετά τα 25 χρόνια χωρίς νίκη της Λάρισας στον Βόλο, ήρθαν τα… 43 του Απόλλωνα, που έσπασε μια αρνητικότατη παράδοση που τον ακολουθούσε όταν επισκεπτόταν την θεσσαλική πόλη. Άλλωστε από τις 23/1/1972, όπου η αθηναϊκή ομάδα περνούσε νικηφόρα από τον Βόλο (2-1, 23’,34’ Σιμιγδαλάς - 88’ Τριχιάς), εκτός του Αλέκου Βοσνιάδη, όλοι οι πρωταγωνιστές της χθεσινής αναμέτρησης ήταν απλώς… αγέννητοι.

Από την άλλη, οι 6 ήττες του Ολυμπιακού Βόλου είναι αρνητική επίδοση στην ιστορία του άλλοτε «απόρθητου» ΕΑΚ για τον Ολυμπιακό στην Β’ Εθνική που, αν συνεχίσει έτσι, θα απειλήσει σοβαρά στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια την επίδοση των 7 εντός έδρας ηττών που υπέστη την περίοδο 1969-70 στο πλαίσιο της Α’ Εθνικής.

Αφεντικό η ΑΕΛ εντός με Παναχαϊκή

Την 15η νίκη σε 20 αγώνες στην Λάρισα πέτυχε η ΑΕΛ επί της Παναχαϊκής μετά το δευτεριάτικο 1-0 και τέρματα 38-13 υπέρ των «βυσσινί».  

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep