Το ρεκόρ του Αναστασάκου

Ο Ηλίας Αναστασάκος μπήκε στην λίστα των γηραιότερων σκόρερ της Β' Εθνικής με το γκολ που σημειώσει κόντρα στην Καλλονή. Ο Ηλίας Αναστασάκος μπήκε στην λίστα των γηραιότερων σκόρερ της Β' Εθνικής με το γκολ που σημειώσει κόντρα στην Καλλονή.


Το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Καλλονή τον βάζει στην πρώτη πεντάδα των γηραιότερων σκόρερ της κατηγορίας.

Ο Ηλίας Αναστασάκος λίγο πριν κλείσει τα 39 του χρόνια συνεχίζει να βρίσκεται στα γήπεδα της Football League και να σκοράρει για την Σπάρτη. Ο επιθετικός με την σημαντική εμπειρία από την δεύτερη κατηγορία (122 αγώνες – 46 γκολ) συνεχίζει να προσθέτει τέρματα στο βιογραφικό του.


Η επιτυχία του κόντρα στην Καλλονή ήταν σημαντική, αφού τον έβαλε στην πεντάδα των γηραιότερων ποδοσφαιριστών που έχουν σκοράρει στην Football League τα τελευταία χρόνια.
Γίνεται να βελτιώσει ακόμη την επίδοση του με γκολ τους επόμενους μήνες, αλλά δεν γίνεται να ξεπεράσει αυτή τη σεζόν την τρίτη θέση, όπου βρίσκεται ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος που είχε σκοράρει με τα χρώματα του Θρασύβουλου κόντρα στην Καλλιθέα στις 15 Μαΐου 2011 σε ηλικία 39 ετών, 5 μηνών και 2 ημερών.

Ο Ηλίας Αναστασάκος σκόραρε κόντρα στην Καλλονή στις 18 Δεκεμβρίου 2016 σε ηλικία 38 ετών, 9 μηνών και 17 ημερών. Ο επιθετικός της Σπάρτης είχε πολλά χρόνια να βρει δίχτυα, αλλά και ουσιαστικά να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Football League.

Με εξαίρεση δύο ματς που έκανε στην Λάρισα το 2014-15 χωρίς να βρει δίχτυα στα 67 λεπτά που αγωνίστηκε... λείπει από την κατηγορία από το 2007-08, όταν σε 30 αγώνες με τον Θρασύβουλο είχε σημειώσει 18 γκολ και είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ εκείνης της σεζόν στην Β' Εθνική.
Ο πιο μεγάλος σκόρερ του πρωταθλήματος με την κυριολεκτική σημασία της λέξης είναι ο Παναγιώτης Κυπαρίσσης που σκόραρε με τα χρώματα του Βατανιακού στις 12 Ιανουαρίου 2014 στο ματς Κέρκυρα – Βατανιακός 4-3 σε ηλικία 41 ετών, 5 μηνών και 2 ημερών.

Last modified onΔευτέρα, 26 Δεκέμβριος 2016 01:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep