Ισοπαλία ανόδου για Τρίκαλα

Στις 24 Μαρτίου 1968 ήταν η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των αγώνων Τρίκαλα – ΑΕΛ, με τους ρόλους να είναι εντελώς διαφορετικοί.

Η ομάδα των Τρικάλων την σεζόν 1967-68 - που ήταν η αφετηρία των αγώνων της με την ΑΕΛ – πρωταγωνιστούσε στον Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής και έκανε πορεία πρωταθλητισμού. Από την άλλη πλευρά, η Λάρισα είχε πολύ άσχημη πορεία και βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Το μεταξύ τους παιχνίδι στις 24 Μαρτίου 1968 για τον δεύτερο γύρο έμοιαζε να είναι τυπική υπόθεση για τα Τρίκαλα που έψαχναν απέναντι στην ανίσχυρη τότε ΑΕΛ τη νίκη για να φτάσουν πιο κοντά στην εξασφάλιση του εισιτηρίου για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία και να αυξήσει την διαφορά της από την δεύτερη Λαμία ακόμη περισσότερο.

Οι έξι βαθμοί της απόστασης ήταν πλασματικοί, αφού η Λαμία είχε έναν ματς λιγότερο, μιας και δεν είχε αγωνιστεί με την Κοζάνη. Τότε οι πρώτοι από τους δύο ομίλους ανέβαιναν απευθείας, ενώ η δεύτερη ομάδα έμπαινε σε ένα μίνι πρωτάθλημα μαζί με τους δύο τελευταίους της Α’ Εθνικής ώστε από τις τέσσερις ομάδες να προκύψουν οι δύο που θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στην μεγάλη κατηγορία.

Παρά την διαφορά που υπήρχε τότε ανάμεσα στις δύο ομάδες, τα Τρίκαλα δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της ΑΕΛ και η αναμέτρηση τελείωσε με λευκή ισοπαλία, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και πέναλτι στο δοκάρι στο 65ο λεπτό με τον Ζαφειρόπουλο.

 ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΕΛ 0-0 
ΤΡΙΚΑΛΑ: Αρσένος, Πανταζής, Κόκκαλης, Μαυρίκος, Τόσκα, Νίκας, Ραχαβέλιας, Ζαφειρόπουλος, Σινάτξας, Καλατζής, Μπενβενίου.  
ΑΕΛ: Ευθυμιάδης, Μπούτος, Κυριακού, Πέλλης, Καρέλιας, Λιόκος, Σκούτρας, Κοντοκώστας, Παπάζογλου, Παγκαρλιώτης, Ροίδης.

Τελικά  η ομάδα των Τρικάλων ανέβηκε στην Α’ Εθνική στο τέλος της σεζόν, ενώ η Λαμία έχασε έδαφος και τη δεύτερη θέση πήρε η Καβάλα που αγωνίστηκε στα μπαράζ ανόδου χωρίς να καταφέρει να αλλάξει κατηγορία. Μαζί με τα Τρίκαλα ανέβηκε η Χαλκίδα και από τα μπαράζ ο δεύτερος του ομίλου του Νότου, ΟΦΗ.  

Last modified onΤετάρτη, 27 Απρίλιος 2016 11:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep