Επεισοδιακή λευκή ισοπαλία

Μια μόνο φορά έχουν αναμετρηθεί για την Β' Εθνική ο Εργοτέλης με τον ΑΟ Χανιά. Μια μόνο φορά έχουν αναμετρηθεί για την Β' Εθνική ο Εργοτέλης με τον ΑΟ Χανιά.

Εργοτέλης και Χανιά έχουν βρεθεί μόλις μια φορά αντιμέτωποι σε επίπεδο Β' Εθνικής και η αναμέτρηση τελείωσε 0-0.

Την σεζόν 1970-71 ο Εργοτέλης υποδέχθηκε τον ΑΟ Χανιά στην μοναδική τους αναμέτρηση μέχρι σήμερα στην δεύτερη κατηγορία με γηπεδούχο την ομάδα του Ηρακλείου. Οι δύο ομάδες που έχουν αρκετές παρουσίες στην Β' Εθνική, αλλά δεν έχουν συναντηθεί πάλι στον ίδιο όμιλο.

Ο Εργοτέλης με 8 συμμετοχές και ΑΟ Χανιά με 20 θα βρεθούν για δεύτερο χρόνο αντιμέτωποι. Τα δεδομένα εκείνης της σεζόν ήταν άκρως αντίθετα με τα σημερινά, αφού ο Εργοτέλης ήταν σε κακή κατάσταση και υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ ο ΑΟ Χανιά που παρέμεινε στην κατηγορία είχε κάνει ιδανικό ξεκίνημα και εκείνο το 0-0 του στέρησε την κορυφή.

Η αναμέτρηση ήταν για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος και τότε ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογία με 17 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ ο ΑΟ Χανιά και ο Ιωνικός ήταν στην δεύτερη θέση με 16 βαθμούς.

Το 0-0 στις 15 Νοεμβρίου 1970 σημαδεύτηκε και από την ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που τελικά οδήγησε στην αποβολή του Βλάχου του Εργοτέλη επειδή χτύπησε τον Κοκκινιά εκτός φάσης.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep