Πρωταθλητής ο Απόλλων!

Η Κ19 του Απόλλωνα Σμύρνης νίκησε 4-3 στα πέναλτι τον ΑΟ Τρίκαλα και κατέκτησε το πρωτάθλημα Νέων.

Σε μία απογοητευτική χρονιά για τον Απόλλωνα οι Νέοι της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» έδωσαν χαρά στους οπαδούς. Η Κ19 στον τελικό του πρωταθλήματος Νέων που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (14/05) στη Ναύπακτο επικράτησε 4-3 στα πέναλτι του ΑΟ Τρίκαλα και κατέκτησε τον τίτλο! Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Λευτέρη Βελέντζα ήταν ο γκολκίπερ, Χρήστος Μαυρίδης. Ο 18χρονος τερματοφύλακας είχε δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι και έσπρωξε τον Απόλλωνα στην κούπα.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν μοιρασμένο χωρίς ευκαιρίες. Οι Θεσσαλοί μπήκαν ορεξάτοι στο ματς, αλλά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ισορρόπησε μετά το πρώτο 20λεπτο. Ωστόσο, το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τον ΑΟΤ να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ. Στο 52' ο Μαυρίδης απέκρουσε τη μπάλα σε σουτ του Τοπτίδη και δύο λεπτά μετά έκανε το ίδιο σε κεφαλιά του Παρθένη.

Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση. Οι «κυανόλευκοι» στο πρώτο 15λεπτο έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα, όμως ο Τσιώλας δεν μπόρεσε να βρει στόχο με κεφαλιά στο 103'. Τρία λεπτά μετά ο ΑΟΤ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσαβαλά, όμως άντεξε μέχρι το φινάλε και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Κ19 ΑΟ Τρίκαλα - Κ19 Απόλλων Σμύρνης 0-0 (3-4 πέν)
Διαδικασία πέναλτι:
ΑΟΤ: Τσαρτόλιας (απόκρουση Μαυρίδη)
Απόλλων: Αρναούτογλου (0-1)
ΑΟΤ: Μπορμπότης (1-1)
Απόλλων: Τζιώλας (1-2)
ΑΟΤ: Χριστοδουλόπουλος (απόκρουση Μαυρίδη)
Απόλλων: Καφετζής (1-3)
ΑΟΤ: Φιλιμέγκας (2-3)
Απόλλων: Ντουράι (δοκάρι)
ΑΟΤ: Παρθένης (3-3)
Απόλλων: Πολίτης (3-4)

Κόκκινη: 106' Τσαβαλάς

Κ19 ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιάννης Καλιτζάκης): Βουτσελάς, Πλακοπίτας, Χριστοδουλόπουλος, Παπουτσάκης, Καρρίκι, Τσαβαλάς, Τοπτίδης (107' Μπορμπότης), Μιχαήλος, Κατσαντώνης (73' Φιλιμέγκας), Τσαρτολιας, Παρθένης.

Κ19 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λευτέρης Βελέντζας): Μαυρίδης, Φιλίππου (92' Κανελλάκης), Αρναούτογλου, Αγγελόπουλος, Τζιώλας, Νικολόπουλος, Καφετζής, Κατσάρας (85' Ντουράι), Καραγιάννης (107' Λάμπι), Πολίτης, Κόκκορης (57' Αράπης).

Last modified onΚυριακή, 15 Μάιος 2016 21:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep